HSP Seminar  
   

HSP Test


Beantwoord de vragen. Antwoord met 'ja' als de stelling in ieder geval enigszins voor jou opgaat. Dit kan met het heden maar ook met het verleden te maken hebben. Antwoord met 'nee' als de stelling niet speciaal voor jou voelt of als je jezelf er echt niet in herkent.
Als je bij dertien of meer stellingen 'ja' hebt ingevuld, ben je waarschijnlijk hoog sensitief. Als je bij slechts één of twee stellingen 'ja' hebt ingevuld maar de stellingen zijn in extreme mate aanwezig kan je hier ook in lichte mate sensitieve lasten van ondervinden. Hoe meer stellingen je met 'ja' hebt beoordeeld, hoe extremer je de sensitiviteit kan ervaren.

Het kan heel prettig voor je zijn om jezelf steeds beter te leren ontdekken in je sensitiviteit. Hoe beter je jezelf kent hoe beter je ergens mee leert omgaan. Bovenstaande vragenlijst kan er mede voor zorgen dat je beter je eigen lasten en lusten kan verklaren. Je kan je bijvoorbeeld heel prettig en ontspannen voelen wanneer je in het bos loopt en daartegenover kan je bewust worden dat bij te veel stress je lichaam en mind lange tijd nodig hebben om ervaringen te verwerken. Een HSP heeft namelijk meer tijd nodig om indrukken te verwerken dan mensen die niet hoog sensitief zijn.