HSP Seminar  
   

 De sprekers


Even voorstellen:

 

 Antoine van Staveren

Tijdens zo’n 7000 individuele sessies met Hoog Sensitieve Personen, en vanuit vele eigen ervaringen die optraden tijdens jarenlang zelfonderzoek, ontstond er bij Antoine van Staveren een werkzame methode omtrent de basisbehandeling voor hooggevoeligen. Zo ontstond er ook bij zijn cliënten de verschuiving van last naar kracht! 

Oosterse filosofieën, zoals de boeddhistische psychologie, hebben hierin een belangrijke bijdrage geleverd. Ruim 13 jaar wordt deze eszenzz methode doorgegeven aan collega’s in hetzelfde vakgebied en is er een landelijk netwerk van specialisten ontstaan. 

In 2017 heeft onafhankelijk onderzoek aangetoond dat deze behandelmethode bij iedere HSP zeer effectief bleek te zijn. Maar wat zijn over het algemeen die basislasten en wat is het perspectief binnen deze methode? Is het een handigheidje om ergens mee om te leren gaan, of een levenshouding? 

Vandaag staan we hierbij stil bij en bekijken we ook wat er nodig is om een juiste basis aan te leggen vanuit dat perspectief. In duidelijke en eenvoudige taal, en met een vleugje humor. 

Een vrij recent onderdeel in deze behandelvorm is de ervaring van het maken van de ‘juiste’ keuzes voor het individu. Iets wat menig HSP tot een last ervaart. Ze hebben vaak niet voor niets een lange Curriculum Vitae. Hoe maak ik dan die keuzes en wat kan ik daarvoor doen? Of juist iets niet voor doen? Welke innerlijke talen heb ik tot mijn beschikking? 

Samen gaan we zo’n taal ervaren, en dat lijkt vaak eenvoudig, maar is dat ook zo? 

Antoine van Staveren is auteur van 3 boeken over hooggevoeligheid en bewustwording: ‘Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid’, ‘Hartsverhalen voor iedere HSP’ en ‘Zijnspiraties’. Antoine is oprichter van EszenzZ Centre (2006), het eerste en enige integrale gezondheidscentrum in Nederland voor hooggevoeligheid (HSP), bewustwording en persoonlijke ontwikkeling te Amsterdam. Het centrum is onderdeel van EszenzZ, Instituut voor advisering, training en begeleiding in de integrale gezondheidszorg waar inmiddels, na de opening in mei 2006, zo’n 10 psychologen, therapeuten en begeleiders in deze doelgroepen werken. 

Tijdens het nationale HSP congres te Ede werd Antoine van Staveren op 29 november 2019 uitgeroepen tot HSP professional van het jaar!Astrid Waernes

Astrid was nog vrij jong toen ze erachter kwam dat er meer in het leven was. Zo besloot ze rond haar 20e levensjaar om op onderzoek uit te gaan naar wat het leven nog meer te bieden heeft en is daar nooit mee gestopt. 

Zij heeft zich jarenlang verdiept in het gedrag van kinderen en volwassenen en begrijpt steeds meer hoe belangrijk de taal is die we tegen elkaar spreken. Daarbij in het bijzonder de taal naar onze kinderen in samenwerking met hun hoog sensitiviteit.

Door haar zelfontwikkeling als Hoog Sensitief Persoon, heeft zij zich verdiept in de positieve kanten van het hoog gevoelig zijn en hoe je kunt leren, de lasten om te buigen naar kwaliteiten en talenten. Astrid zal deze dag het thema kinderen en hoog sensitiviteit gaan behandelen.

Astrid is afgestudeerd in de psychosociale therapie en runt al 13 jaar Praktijk Waernes te Purmerend. Al ruim 22 jaar geeft zij cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en voor hoog sensitieve personen (HSP). 

Astrid is een visionair. Zij houdt van vragen die verder en dieper gaan en dat houdt haar altijd nieuwsgierig. In april 2019 is haar eerste HSP kinderboek uitgekomen ‘De Magische pas’. 


Janosh

Janosh is mindstyler. Iedereen heeft vragen. Iedereen wil gelukkig zijn. En in feite weet iedereen ook dat het in hem zit, die sleutel tot een gelukkig, vol en rijk leven. Daarnaast veranderen ook de tijden. Het toverwoord voor geluk was de afgelopen jaren lifestyle. Als ik die betere baan maar heb, als ik die grotere auto maar heb, als ik dat nieuwe paar schoenen maar bezit. Geld en bezit waren lange tijd synoniem voor het ultieme geluk. De mens moet helaas vaak met zijn kop tegen de muur lopen om te leren. Een crisis zoals die nu woedt, is voor velen een eyeopener. Lifestyle is niet langer leidend. Mindstyle, daar gaat het om. Niet het vormgeven van de zaken om je heen is belangrijk, maar het vormgeven van je geest. Een krachtige geest kan alles aan. Uiteindelijk is dat de basis. 

Janosh gebruikt geometrische figuren en muziek op bepaalde frequenties als hulpmiddelen om zijn boodschap over te brengen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van de geometrische figuren en de muziekfrequenties je hersenen in een bepaalde staat van rust brengen. Je hoofd is leeg. Wanneer je niet afgeleid bent door de enorme hoeveelheden prikkels die we vandaag op ons afgevuurd krijgen, beklijfd de boodschap beter. Kortom, je neemt het beter op. 

En waar je hoofd en je geest eerst vol zaten met zaken die er eigenlijk niet toe doen, hervormt Janosh en de boodschap die hij uitdraagt je tot de persoon die je altijd bent geweest, maar waar je even niet bij kon. 

Om het simpel te zeggen, er staat te veel troep in je bovenkamer. Samen met Janosh re-mindstyle je die weer. Met de onderdelen van de boodschap die Janosh uitdraagt die jou bekoren. Die jou passen. Want aan blinde volgers heeft Janosh een broertje dood. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Jij bent verantwoordelijk voor je keuzes. Janosh reikt je inzichten aan om die sleutel tot je eigen geluk, die je gewoon met je meedraagt, te vinden. Het is aan jou welke je denkt nodig te hebben.